Boligerne

Fleksibilitet er kodeordet i Det Flexible Hus i Ørestad. Alle lejligheder har en grundform, som enten kan udvides, varieres eller tilpasses, så boligen passer den enkelte

En bynær familiebolig, der kan konkurrere med parcelhuset og tæt-lave boligformer. Med andre ord: Visionen er en bolig for livet. Sådan lyder det fra Arkitema K/S, der er arkitekt på Det Flexible Hus i Ørestad, der rummer 126 boliger i 8 etager, vekslende med tårne på henholdsvis 11 og 12 etager.

Glasparti og terrasse

Den enkelte bolig består af to eller tre 3-meters facademoduler og er i princippet ét stort rum med en central kerne, som indeholder baderum og bryggers. Køkkenet kobler sig udvendigt på kernen. Herefter er der frit spil med placering af skillevægge og opdeling af rum.

Den ene af boligens to facader er transparent med store glaspartier og terrasse. Den yderste del af boligen mod denne facade udgør en særlig multifunktionel zone, der kan indrettes som vinterstue eller atelier, men som også kan indgå mere traditionelt i lejligheden.

Unikt hus med markant udtryk

Den ydre arkitektur på Det Flexible Hus i Ørestad afspejler det varierede indre.

Facaderne er lette og udført med en hvid facadeplade. Vinduerne står med mahognirammer mod altansiden og skaber en flot kontrast til de lyse gulve. Mod gårdsiden ses VELFAC træ-/aluvinduer. Således spiller de hvide flader sammen med de store glaspartier, og stål og træ skaber smukke kontraster.

Tekst: Pia Finne