< Tilbage

Undgå at afløbsrørene tilstoppes14-12-2019 - 13:56

Et lille godt tip, så julen ikke spoleres af en tilstoppet vask.

Stearin, olie, andefedt, kaffegrums og andet madaffald skal ikke i afløbet, men i skraldespanden.

Vent evt. til at fedtet er størknet på panden, og tør det derefter af med papir, der smides i skraldespanden med andre madrester.

 

Men er uheldet ude og dit afløb er stoppet, så prøv flg.:

 

Hælde 1-2 liter kogende vand i vasken, hvis afløbet ikke er helt stoppet, så vandet 'bare' løber meget langsomt ud. Det kan fjerne det meste, der har sat sig fast i afløbet.

 

Brug en svupper. Fyld vasken halvt op med vand, pres en fugtig klud mod overløbsventilen, og pump op og ned med svupperen ved afløbet. Gentag evt. flere gange og skyl grundigt efter.

 

Skil vandlåsen under vasken. Brug gummihandsker til at fjerne skidtet i rørene og stil en spand under til at opfange vandet. Det er ikke særlig svært, men kan være lidt ulækkert.

 

Brug en rensesplit (en lang fjeder), hvis tilstopningen sidder længere ude i afløbet . Pres fjederen ned i røret og drej rundt, så prop og skidt fjernes. Dette bør kun gøres i samarbejde med en VVS person. I flere lejligheder føres affaldsrørene under gulvet og drejer i større eller mindre grad. Hvis man med rensesplitten er uheldig, kan man ramme røret i en drejning, og røret går dermed i stykker, og så skal gulvet fjernes for at kunne skifte rør.

 

Har du forsøgt dig med ovenstående løsninger uden positivt resultat er det tid til at ringe til en VVS person.

 

Brug ikke afløbsrens eller kautisksoda, som udover at være miljøbelastende også danner ringe i rørene, der til sidst bliver helt tillukkede og skal skiftes.

< Tilbage